MAMEWorld Central >> Hardware
Previous thread Previous  View all threads Index   Next thread Next   Flat Mode Flat  

VGCodeMaster
MAME Fan
Reged: 01/22/15
Posts: 20
Send PM
Hardware or software issue?
01/27/15 01:08 PM


I am using a JPAC connected to the JAMMA connector.

3 controllers, 2 buttons per player, 3 buttons that are player select buttons.

Within MAME, I hit TAB and try to get the third joystick to register, everything clicks just fine even the buttons with no visible (to me) issues. Program does not detect any input.

Player one joystick and player two joystick and the two buttons work automatically.

One strange issue: On many games player one button one appears to do one tap or punch upon start of many games. Also, on some games it seems to be doing some strange things, like in Gun.Smoke if I hit player one button one once to shoot left, it will fire and then enter a loop of firing!!!?????!?

Button itself mechanically does not seem to have a major issue or feel like it is sticking. and, in many cases if it was sticking it should be shooting constantly, but in other games it does not. Like Combatribes, it only does that first punch. But in WILLOW it seems to skip the cut scenes due to apparent button activation I am guessing.

Also, in Gun.Smoke I tried to get the left button shooting left, the right button shooting right and both pressed at same time do button 3 for shooting ahead and it NEVER shoots right just ahead and left.

The player select buttons also don't seem to register at all either within TAB and binding keys.

I can live without the third joystick and buttons, but I really want to figure out what exactly is going on with the button working with gun.Smoke not letting me shoot right even when binded and why it enters a shoot left loop from player one button one when I cannot see any visual issues. YET, in other games like COMBATRIBES I only have the first extra punch and then it's fine, no looping. WHAT THE HECK IS GOING ON HERE!@!!!!!!!?????? I can't sense a consistency to this to troubleshoot!







Entire thread
Subject Posted by Posted on
* Hardware or software issue? VGCodeMaster 01/27/15 01:08 PM
. * Re: Hardware or software issue? VGCodeMaster  01/27/15 01:36 PM
. * Re: Hardware or software issue? VGCodeMaster  01/27/15 01:37 PM
. * Re: Hardware or software issue? bodger319  01/27/15 08:33 PM
. * Re: Hardware or software issue? VGCodeMaster  01/29/15 11:17 AM
. * Re: Hardware or software issue? bodger319  01/30/15 12:50 AM
. * Re: Hardware or software issue? VGCodeMaster  01/30/15 10:15 AM
. * Re: Hardware or software issue? VGCodeMaster  01/29/15 11:21 AM
. * Re: Hardware or software issue? VGCodeMaster  01/29/15 11:30 AM
. * Re: Hardware or software issue? Bad A Billy  01/29/15 04:40 PM
. * Re: Hardware or software issue? VGCodeMaster  01/30/15 11:21 AM
. * New Issue Confused VGCodeMaster  01/30/15 12:38 PM
. * Re: New Issue Confused bodger319  01/30/15 06:03 PM
. * Re: New Issue Confused VGCodeMaster  01/30/15 10:10 PM
. * Re: New Issue Confused bodger319  01/31/15 02:48 PM
. * Re: New Issue Confused VGCodeMaster  01/31/15 05:12 PM

Extra information Permissions
Moderator:  Gatinho 
0 registered and 1 anonymous users are browsing this forum.
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is enabled
UBBCode is enabled
Thread views: 2089