Frontend Tech + >> MAMEUI & IV/Play
Previous thread Previous  View all threads Index   Next thread Next   Flat Mode Flat  

John IVModerator
IV/Play, MAME, MAMEUI
Reged: 09/22/03
Posts: 1596
Loc: Snohomish, WA, USA
Send PM
Re: I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user.
05/30/16 07:59 PM


No you can use it straight out of the box if you want. I just downloaded the same x64 dist you did from mamedev.org and extracted the package into a folder on my desktop.

Then I just moved the IVPlay.exe into that directory and double clicked it. IV/Play found the mame.exe and built its dat file and should then leave you at the IV/Play game list. You can then put icons and snaps and bkgrounds etc. in their respective directories to gussy up the interface. And of course you need your ROMs in the roms folder to run.

The distribution package of baseline Mame doesn't come with a mame.ini so if you want to alter any of mame's settings you need to create the mame.ini by using the commandline 'mame64.exe -cc' and then edit mame.ini as you see fit.


john iv
http://www.mameui.info/







Entire thread
Subject Posted by Posted on
* I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user. MKFAN 05/29/16 08:02 PM
. * Re: I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user. John IVModerator  05/30/16 03:10 AM
. * Re: I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user. MKFAN  05/30/16 01:59 PM
. * Re: I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user. John IVModerator  05/30/16 07:59 PM
. * Re: I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user. MKFAN  05/30/16 10:55 PM
. * Re: I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user. John IVModerator  05/31/16 02:59 AM
. * Re: I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user. Haze  06/02/16 11:29 AM
. * No issue here. Dullaron  06/03/16 03:14 AM
. * Re: No issue here. John IVModerator  06/03/16 08:03 AM
. * Re: No issue here. Dullaron  06/03/16 09:13 PM
. * Re: I'm trying to use IV/Play for the first time and it's not working, long time MAMEUI user. MKFAN  06/02/16 02:23 AM

Extra information Permissions
Moderator:  John IV 
0 registered and 5 anonymous users are browsing this forum.
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is enabled
UBBCode is enabled
Thread views: 2319